Op maandag 14 en donderdag 17 november waren wij als Partitura uitgenodigd om deel te nemen aan de Roche Hackathon a day at the customer. Tijdens deze hackathon zijn drie groepjes aan de slag gegaan om een oplossing te vinden voor een bepaald vraagstuk. Onze groep kreeg daarbij de opdracht om een oplossing te verzinnen om de veelvoud aan informatie die kinderen met een bloedstollingstoornis in de leeftijdscategorie 0 tot 8 jaar en hun ouders ontvangen beter te laten aansluiten bij de behoefte van de patiënt en zijn/haar ouders/verzorgers.   

De eerste dag van de Hackathon stond in het teken van het specificeren van het probleem. Om het (mogelijke) probleem rondom de informatievoorziening te identificeren hebben wij interviews gehouden met dr. Marjon Cnossen en verpleegkundig specialist Carolien van der Velden. Tijdens deze interviews hebben wij veel kennis opgedaan over welke informatie verteld en meegegeven wordt aan de patiënt, en hoe zorgverleners kijken naar de huidige manier van informatievoorziening.  

Op de tweede dag zijn we verder gegaan met het uitwerken van een mogelijke oplossing. Na een innoverende en vooral inspirerende middag waarin we een, na ons inzicht, goede oplossing hadden gevonden voor het probleem, waren we aangekomen bij het laatste onderdeel van de Hackathon: de Pitches. Een driekoppige jury maakte daarna de winner bekend van deze eerste Roche Hackathon a day at the customer…..