Achtergrond
Meer dan 180.000 Nederlanders hebben een aangeboren bloedstollingstoornis, sommigen met diagnose, anderen nog zonder dat er een duidelijke oorzaak is gevonden. Ze hebben vaak bloedingen in gewrichten en spieren, en meer kans op blauwe plekken of bloedende slijmvliezen in bijvoorbeeld neus, mond, keel of baarmoeder. Al die bloedingen zorgen voor ongemak en pijn, maar kunnen ook gevaarlijk zijn; denk aan een maagdarmbloeding of een hersenbloeding, of aan complicaties na een verwonding of operatie. Als zulke bloedingen niet goed behandeld worden, kunnen ze leiden tot invaliditeit of zelfs overlijden.

Het doel van het project SYMPHONY: “Het orkestreren van gepersonaliseerde behandeling voor patiënten met bloedingsstoornissen” is om de beste behandelkeuze te bepalen voor elk patiënt met een bloedingsstoornis, door het verbeteren van diagnostische tests, en het onderzoeken van verschillen in behandelrespons. Met deze inzichten, en door implementatie van waardegedreven zorg, opbouw van een persoonlijk gezondheidsdossier, inzicht in kosten van behandeling en ethiek van nieuwe dure behandelmodaliteiten kan gepersonaliseerde behandeling gerealiseerd worden. Het SYMPHONY consortium is een brede interdisciplinaire samenwerking bestaande uit diverse disciplines zoals geneeskunde, genetica, celbiologie, psychologie, ethiek, epidemiologie & methodologie, wiskunde, gezondheidseconomie en informatica.

Functie omschrijving
Binnen het SYMPHONY project draag je bij aan het berekenen van de kosten en kosteneffectiviteit van de huidige standaardbehandeling en voor nieuwe opkomende behandelingen. Innovatieve quasi-experimentele onderzoeksmethodes zullen worden gebruikt om de effectiviteit te bestuderen van de nieuwe behandelopties die beschikbaar zijn voor patiënten met een bloedsstollingsstoornis. Je verzamelt data en maakt besliskundige modellen om op basis van dit model schattingen te verkrijgen over de kosteneffectiviteit van verschillende interventies voor gepersonaliseerde behandelingen die in SYMPHONY worden ontwikkeld. Je schrijft wetenschappelijke artikelen over je bevindingen en het is de bedoeling dat de aanstelling resulteert in een proefschrift.

Voor meer informatie:

PhD student voor het SYMPHONY project | Werken bij Erasmus MC