Van 28 juni t/m 1 juli vond de Population Approach Group Europe (PAGE) meeting plaats in Ljubljana, Slovenië. Meerdere PhD studenten en begeleiders van SYMPHONY waren hiernaartoe afgereisd om meer te leren over het ontwikkelen van statistische modellen die het verloop van een medicijn in het lichaam beschrijven.

Een interessant congres, gezien wij ons binnen work-package 6 richten op de ontwikkeling van statistische modellen en het gebruik van deze modellen voor het berekenen van de juiste dosering factor concentraat voor de individuele patiënt.

 

Het was een erg geslaagd congres, waarin we veel interessante presentaties hebben kunnen bijwonen. Daarnaast hebben twee PhD studenten (Alexander, Laura) ook een poster gepresenteerd. Een poster ging over een nieuwe methode om de juiste momenten te bepalen waarop factor levels het beste gemeten kunnen worden voor het opstellen van een individueel farmacokinetisch profiel. De tweede poster ging over de relatie tussen factor levels en bloedingen voor een factor VIII concentraat.

 

 

Door Laura Bukkems (PhD WP06)